בית הקברות הקתולי שעל הר ציון ממוקם בצידו הדרומי של “מעלה השלום” (כביש האפיפיור), מעל כנסיית סנט. פיטר אינגליקנטו.

בית הקברות מורכב משלושה מפלסים המחוברים זה לזה בגרמי מדרגות, חלקו הצפון מזרחי של בית הקברות הוא גם הקדום ביותר, והוא ניזוק במהלך הפצצה של   הליגיון הירדני במהלך 1948.

בין 1948 ועד 1967 שימש האזור כנקודת ביקורת של הצבא הירדני, ולאחר 1967, חזרו בני הקהילה הקתולית בעיר לקבור את מתיהם בבית העלמין.  כיום מרבית הנקברים משתייכים לקהילה הקתולית דוברת ערבית החיה בעיר.

מרביתו של בית העלמין משמש לקבורה של בני העדה הקתולית, אך נוכל להבחין במהלך סיור במקום בקברים השייכים לזוגות שבהם אחד מבני הזוג שייך לקהילה דתית אחרת. (ולכן נראה אבנים על גבי הקבר, או סימון אחר המעיד על שייכות דתית שונה).

בתמונה – הכניסה לבית העלמין.

האנדרטה לחיילים הפולנים

 במרכז בית הקברות נוכל להבחין במצבת אבן לבנה גדולה בצורת צלב, זוהי האנדרטה לחיילים הפולנים שנהרגו במהלך מלחמת העולם השניה. (מרביתם חיילי צבא אנדראס, שאחד מחייליו היה מנחם בגין).

הקבר של אוסקר שינדלר

נדמה שהאישיות המוכרת ביותר הקבורה בבית העלמין היא זו של אוסקר שינדלר (1908-1974), תעשיין וחסיד אומות העולם שהציל מעל מאה יהודים במהלך מלחמת העולם השניה. שינדלר שהיה בקשר קרוב עם חלק מהניצולים שהתגוררו בירושלים לאחר תום השואה, ביקש להקבר בירושלים.

סצנת הסיום של הסרט “רשימת שינדלר” (ביים: סטיבן ספילברג, 1993) מציגה את משפחותיהם של אותם אלה שניצלו על ידי אוסקר שינדלר, שהם פוקדים את קברו.

בשנת 2013 בית העלמין הושחת על ידי קבוצה של ונדליסטים יהודים, שפגעו בבית הקברות כאות מחאה על מה שנתפס בעינהם כניסיון השתלטות נוצרי על אתרים בירושלים.

כיום בית הקברות נמצא תחת ניהולו של המסדר הפסנציסקני, ומובאים בו לקבורה מידי שנה כעשרים נפטרים.

 למידע נוסף על צבא אנדראס לחץ כאן.

Print Friendly, PDF & Email